Форумы Серверы Суспільство
Игры Серверы VBIOS General Soft & Hard Увлечения А поговорить... Культура Полезная информация Межигір'я Чат

  4 из 5 « Первая<2345
Пользователь Сообщение: Суди, судова гілка влади, проблеми правосуддя        (Тема#85557)
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
15.12.20 17:04 [Re: 6APMALEU] Ukraine #1974125
Експрокурора ГПУ, який збив на смерть мотоцикліста, посадили на 6 років
Голосіївський суд Києва виніс вирок колишньому прокурору Генпрокуратури Борису Ніщенку за смертельне ДТП.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 8 грудня.

8 жовтні 2013 року Ніщенко, керуючи автомобілем «Ауді А8» по проспекту Лобановського, виїхав на зустрічну смугу і збив мотоцикліста, який від травм помер на місці.
більше інфи в статті
https://sudreporter.org/eksprokurora-gpu-yakyj-zbyv-na-smert-motoczyklista-posadyly-na-6-rokiv/
https://reyestr.court.gov.ua/Review/93384391

7 років для того, щоб слідство та судовий розгляд в першій інстанції закінчились. В цей час мєнти включали дурня, губили докази і впирались виконувати слідчі дії. Якби не родичі та мотоактивісти, закрили б справу у зв’язку неможливістю встановити обставини справи.

текст від МОТОХЕЛП
ІСТОРІЯ ОДНОГО ДТП ДОВЖИНОЮ В 7 РОКІВ
Про нашу судову систему можна писати багато, але це і без нас роблять.
Ми рідко пишемо про окремі ДТП, але тут варто згадати. Ось вам історія одного ДТП тривалістю 7 років. 7 РОКІВ! Вирок за цією справою був винесений тільки цього року.
Ми добре пам'ятаємо це ДТП, яке описано у посиланні до цього посту, воно сталось на проспекті Лобановського у 2013 році.
Спочатку рекомендуємо прочитати статтю:
https://sudreporter.org/eksprokurora-gpu-yakyj-zbyv-na.../
Але там є деякі неточності і про них варто згадати.
1. ВІДЕО БУЛО. Як ми побачили на відео камер ресторану одразу після ДТП (а камери там були, хоча в статті говориться що відео немає) - темний автомобіль розгорнувся через дві суцільні смуги навпроти мийки перед мотоциклістом. Мотоцикліст задіяв екстрене гальмування але через мокрий асфальт впав і врізався в авто вже коли ковзив по асфальту.
Мийка і справді одразу відморозилась від надання відео під соусом "камера не працювала" , хоча є підозра, що водій був співвласником мийки (або ну дуже постійним клієнтом).
2. Наші волонтери помітили запасні частини автомобіля на місці зіткнення та одразу через сервісний центр було встановлено марку автомобіля, рік випуску та частину vin-кода. Інформація була передана інспекторам ДАІ для оперативного плану-перехвату.
3. Водій авто втік з місця пригоди у напрямку приватного сектора. Саме там і мешкає винуватець-прокурор. Ми оперативно прочесали сектор, але так як машина скоріш за все була вже на території його будинку (з високим таким парканом), то знайти авто у той вечір не вдалось.
4. Деталі авто, які були одним з основних доказів по справі, через деякий час "ЗНИКЛИ". Не питайте як це може бути, мабуть, якщо підсудний - прокурор, то докази іноді випаровуються. Ми не знаємо чи знайшли куди вони зникли або ні.
Але наші звіти пам'ятають все, з фото. І ми теж - якщо ти бачив деталь на місці, та допомагав з'ясовувати до якого авто воно належить, то ти вже свідок. Нас теж залучали на засідання.
5. Винуватель швидко "сплавив" авто. По нашій інформації його так і не знайшли.
Не офіційна інформація: прокурор-винуватець був звільнений з органів при минулій владі, і умовою для його повернення був би тільки вирок суду, що він не винний.
Хочемо подякувати родині мотоцикліста, вони зробили дуже багато для того, щоб ця справа не була спущена на гальмах та тихенько злита.
Ми раді, що хоч через сім років, але ця людина отримала по заслугам. Тому що забрала життя молодого чоловіка та принесла трегедію у його молоду родину.
Ніколи не здавайтесь. Навіть якщо виглядає, що в цій битві ви програєте - пам'ятайте правило трьох "Н" - Немає Нічого Неможливого. Бийтесь до кінця. Як і у цій історії.
© https://www.facebook.com/motohelp.kyiv/posts/2729074204005370
Lam0 
недобрый
Lam0
: Киев
С нами с 01.08.06
Посты: 26918
24.12.20 02:13 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1974254
  • цитата:
Шевченковский суд Киева дал возможность выйти из-под ареста под залог майору Украинской военно-медицинской академии Владимиру Холодному, которого подозревают в наезде на троих курсанток. Об этом сообщил "Судовий репортер" 23 декабря.

Прокурор настаивал на продлении ареста. Адвокат потерпевших сказал, что в случае освобождения Холодного из-под стражи есть риск его воздействия на потерпевших через других сотрудников академии.

Холодный заявил, что был переведен в академию за две недели до инцидента и не успел там с кем-либо познакомиться. Он заявил, что признает вину, но не согласен с гражданским иском о возмещении военному госпиталю 249 тыс. гривен на лечение пострадавших.

Суд продлил ему арест, но дал возможность выйти под залог в 168 тыс. грн.

Больше читайте тут: https://gordonua.com/news/localnews/sud-dal-vozmozhnost-vyyti-pod-zalog-mayoru-vsu-kotoryy-sbil-troi...
Lam0 
недобрый
Lam0
: Киев
С нами с 01.08.06
Посты: 26918
06.01.21 18:12 [Re: Lam0] Ukraine #1974479
  • цитата:
Судья Высшего антикоррупционного суда Андрей Бицюк отказался продолжать расследование дела "пленок Вовка", в котором фигурирует глава Окружного админсуда Киева Павел Вовк, сообщили в "Центре противодействия коррупции". В ЦПК отметили, что такое решение судьи представляет угрозу для дела.

При этом накануне судья Бицюк отказался применять принудительный привод судьи Вовка, который не является на заседание ВАКС. В ЦПК также указали на то, что Высший совет правосудия недавно открыл дисциплинарное производство на судью Бицюка. Члены ВСП, как и судьи ОАСК, также фигурируют в деле "пленок Вовка".

Replicator 
подполковник
Replicator
Возраст: 43
С нами с 11.09.05
Посты: 4143
07.01.21 09:50 [Re: Lam0] Ukraine #1974488
Как эти двое крышуют всю коррупцию в стране.
Президент крышует своих коррупционеров через своего генерального прокурора и коррумпированных судей печерского суда.
Итак, начнем. Вопрос первый - В ЧЕМ ВООБЩЕ был смысл антикор.реформы которую проводила прошлая власть, создав вот эти все НАБУ, ДБР и прочее.
- До майдана, была такая штукенция как Генеральная Прокуратура Украины. Ее возглавлял такой дядя как генеральный прокурор. И ЭТОТ ЧЕЛОВЕК, В ОДНО ЛИЦО, САМ РЕШАЛ, ПРОТИВ КОГО ЗАВЕСТИ ДЕЛО, А ПРОТИВ КОГО ЗАКРЫТЬ. И следователь и прокурор в одном лице (сейчас объясню в чем разница).
Фактически это давало правящему клану МОНОПОЛИЮ на давление своих полит оппонентов.
Антикор.реформа должна была сломать это. Как именно?
Во первых - разделили следователей и прокуроров.
Следователь - это детектив. Как в сериале "детектив Коломобо", помните? Такой дотошный мужик который ходит и ищет доказательства. Вот это называется орган досудбеного расследования. Их у нас много. МВД, СБУ, ДБР, НАБУ (есть еще, но эти основные).
Сразу отвечу на вопрос "че их так много" - это специализация. каждый занимается своим делом. НАБУ - топ коррупция, ДБР - коррупция чиновников рангом по ниже, СБУ - угроза национальной безопасности, терроризм и прочая хрень, МВД "все остальное".
Прокурор - это чувачек который (1) ПРЕДСТАВЛЯЕТ ДЕЛО В СУДЕ и (2) осуществляет процессуальный надзор за работой детектива (следователя). Он подписывает им разрешение на обыск, пидозри, прослушку и так далее.
Ну, и когда орган досудебного расследования закончил собирать свои доказательства против обвиняемого (скажем топ-чиновника) прокурор будет представлять эти доказательства в суде, чтобы добиться обвинительного приговора для подозреваемого.
Вопрос второй - Почему эти функции разделили? Потому что иначе, (1) получается слишком дохера власти в одних руках (2) это разная работа - собирать доказательства и представлять их в суде.
И вот, когда создали НАБУ (расследовать топ-коррупцию), им сделали ОТДЕЛЬНУЮ прокуроатуру - САП. Глава САП, по "рангу" - зам генерального прокурора. Но даже несмотря на тот факт что он "зам", генеральный прокурор НЕ ИМЕЕТ ПРАВА ему что-то приказывать. В этом вся суть. Сделать так, чтобы генеральный прокурор Украины потерял монопольное право решать "кому жить, а кому страдать". Ну и еще тот факт что НАБУ и САП занимаются топ-коррупцией. А топ коррупция это, КАК ПРАВИЛО, правящий клан, а правящий клан назначает генерального прокурора, логично что правящий клан должен догонять "кто-то другой". Вот НАБУ и САП это и есть этот "кто-то другой".
Разобрались.
И вот что мы видим. НАБУ и САП у нас гоняются за одиозным судьей Вовком, НАБУ и САП у нас гоняются за топ-коррупционером страны - замом.Ермака Олегом Татаровым.
И теперь Венедиктова НЕ МОЖЕТ забрать дела у НАБУ и САП........ МЫ ТАК ДУМАЛИ.
Сейчас уже стало оченвидно что может забрать. Но не потому что "так можно по закону", а с помощью судейского решалова. И НАБУ об этом прямо говорит. Смотрите что они придумали (расскажу на кейсе с Татаровым):
1) НАБУ и САП открывают дело на Микитася, начинается расследования. Через время Микитась сдает Татарова.
2) Как только Венедиктова узнает что Татарову грозит подозрение, она меняет прокурорскую группу и тормозит прокуроров САП (неформально конечно, формально не может).
3) Несмотря на давление, ТВО САП Грищук таки подписывает подозрение Татарову.
Казалось бы перемога, но нит.
Татров идет в Печерский суд и просит "забрать дело у НАБУ". Печерский суд знаменит своими "решениями" и соглашается - выписывает бумажку, где говорит что "нужно забрать дело у НАБУ". Генеральная прокуратура разводит руками и говорит "ну бля, РАЗ СУД СКАЗАЛ, мы не можем не подчиниться" и по решению печерского суда дело из НАБУ уезжает в СБУ, где сидит "друг детства" Зеленского - Иван Баканов. Детально - тут.
Почему это пиздец? Потому что ВСЕ ДЕЛА НАБУ рассматривает только ВАКС (высший антикор.суд). И все это прекрасно знают. Но в ВАКСе нет судьи Вовка, который может написать все что пожелает заказщик (читай АП).
И вот сегодня, уже стало известно, что на суде, где будут выбирать меру пресечения Татарову уже не будет ни НАБУ ни САП.
Все, решение суда же есть - теперь "сажать" Татарова будут прокуроры ГПУ, то есть подчиненные вот этой вот барышни на фото.
Ее подчиненный будут "сажать" подчиненного Зеленского. Потому что раз НАБУ нет (есть СБУ), ЗНАЧИТ И ПРОКУРОРОВ САП НЕТ, теперь только прокуроры ГПУ. Становится очевидно, как "сильно" будут стараться посадить Татарова.
ТОЧНО ТАКАЯ ЖЕ СХЕМА сейчас идет по уголовному делу против судей ОАСКа и в частности судьи Вовка.
Итого что мы имеем:
Президент крышует своих коррупционеров через своего генерального прокурора и коррумпированных судей печерского суда.
Конечно Зеленский никогда не отпустит Венедиктову - она прекрасно справляется со своими обязанностями (ставить палки в колеса НАБУ).
Конечно Зеленский ничего не сделает коррумпированным судьям (печерска и ОАСКа) - ведь они его прямые союзники.
Mark Savchuk

Отредактировано Zet_replicator 07.01.21 09:50. Причина редактирования: Причина не указана.
Replicator 
подполковник
Replicator
Возраст: 43
С нами с 11.09.05
Посты: 4143
07.01.21 09:55 [Re: Replicator] Ukraine #1974489
Суддя Конституційного суду Ігор Слiденко хоче емігрувати, скаржиться на тиск із Офісу Президента.
Пряма мова: "Я і планую це зробити (емігрувати – ред.), нічого не змінилося. Я чекаю відставки. Заява лежить на столі. Розглянуть, коли буде засідання. Я попросив охорону – мені її не надали. Мені дали зрозуміти, що тут працювати не буду".
Сліденко вкотре сказав, що на нього тиснуть з Офісу президента і "доходить навіть до дрібниць, які не мають стосунку до КСУ".
Цьому передувало: 30 жовтня 2020 року Суддя Конституційного суду Ігор Сліденко, який був доповідачем у справі про скасування відповідальності за незаконне збагачення посадовців, заявив, що з Офісу президента на нього тиснули – і він написав заяву про відставку.
Голова КС Олександр Тупицький на брифінгу перед Ігорем Сліденком також звинуватив оточення президента в атаці на Конституційний суд і в намаганні створити "кнопочний" КС.
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
26.01.21 11:58 [Re: Replicator] Ukraine #1974793
І про найсуворіше покарання від Вищої ради правосуддя...
2 роки тому одеські патрульні зупинили автомобіль, який порушив правила дорожнього руху.
В авто виявилась подружня пара в стані алкогольного сп'яніння, яка почала нецензурно кричати на патрульних. Чоловік почав погрожувати тим, що працює суддею та навіть покусав патрульних
Всю розмову з поліцейськими можна побачити на відео: http://bit.ly/3qSXEnr
"Героєм" цього епізоду був суддя Овідіопольського районного суду Одеси Володимир Кочко. Виявилось, що раніше його вже зупиняли за порушення ПДР та водіння напідпитку.
Вища рада правосуддя пів року розглядала справу щодо Кочка й вирішила все ж покарати його... суворою доганою, яка передбачає позбавлення доплат до зарплатні на... один місяць
Як вам суворість такого покарання?
© Prosud

Отредактировано Евлампий Петрович 26.01.21 11:58. Причина редактирования: Причина не указана.
Replicator 
подполковник
Replicator
Возраст: 43
С нами с 11.09.05
Посты: 4143
26.01.21 13:00 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1974795
  • Евлампий Петрович Said:
Як вам суворість такого покарання?

ЗЕблан того і не підписав законопроект про кримінальну відповідальність за керування транспортним засобом в нетверезому вигляді.
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
26.01.21 17:16 [Re: Replicator] Ukraine #1974799
лол, ця судова "реформа" була запроваджена при Порошенку, справу розглядала ВРП, запроваджена при Порошенку. І за це голосувала ЄС/БПП, яку очолює Порошенко одностайно Link. І педалювалась ця реформа також ними. А потім ще пробували брехати, що вони прогресивну реформу розпочали. лол
ця ВРП відмазує і суддів, які виносили завідомо неправомірні рішення під час свавілля регіоналів коли були протести в кінці 2013 - початку 2014.
Replicator 
подполковник
Replicator
Возраст: 43
С нами с 11.09.05
Посты: 4143
26.01.21 19:02 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1974802
  • Евлампий Петрович Said:
лол, ця судова "реформа" була запроваджена при Порошенку, справу розглядала ВРП, запроваджена при Порошенку. І за це голосувала ЄС/БПП, яку очолює Порошенко одностайно Link. І педалювалась ця реформа також ними. А потім ще пробували брехати, що вони прогресивну реформу розпочали. лол
ця ВРП відмазує і суддів, які виносили завідомо неправомірні рішення під час свавілля регіоналів коли були протести в кінці 2013 - початку 2014.

Такий кумедний. Наче до 2015 року небуло судової системи.
Так ніхто ж не відмовляється, від того за що голосували. Почитай законопроект може полегшає. Натиснути на Проект Закону 30.05.2016

До чого тут одне до другого?

Президент Володимир Зеленський підписав закон №3314, в якому скасовується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані. Ця норма повинна була вступити в силу з 1.07.2020 (№ 7279-д)

Якби президент не підписав 3314 з 1 липня змінювалося поняття “злочин”: та кримінальні правопорушення поділялися б на кримінальні проступки та злочини (нетяжкі, тяжкі, особливо тяжкі).

Проступки каралися штрафами, а от за злочини можна було б потрапити за ґрати від п’яти років до довічно, зокрема:
На термін до п'яти років позбутися волі або до 10 000 неоподаткованих мінімумів ( зараз 170 000 гривень) можна у випадку вчинення нетяжкого злочину;

У разі вчинення тяжкого злочину закон передбачає позбавлення волі на термін до 10 років або штраф до 25 000 н.м (425 000 гривень) - наприклад, це умисне тяжке тілесне ушкодження.

Особливо тяжкий злочин карається перебуванням за ґратами на термін понад 10 років чи довічно та сплату штрафу розміром понад 25 000 н.м (425 000 гривень) - наприклад, вбивство.
Підписавши закон, Зеленський повернув водіння в стані алкогольного сп'яніння з кримінальних проступків в адміністративний кодекс.

Отредактировано Zet_replicator 26.01.21 19:25. Причина редактирования: Причина не указана.
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
26.01.21 21:44 [Re: Replicator] Ukraine #1974806
Початковий пост-цитата, яку сюди запостив, є про ВРП, Вищу раду правосуддя. ЇЇ повноваження та мету діяльності можеш прочитати тут
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1798-19#Text
так от ця ВРП свої функції не виконує. І не виконує, тому що просто може не виконувати. І ні про Порошенка, ні про Зеленського в початковому повідомленні не було. І пост зовсім не про кримінальну відповідальність або її відсутність за керування в стані сп’яніння.
І раз ти так наполягаєш, то ініціатором дебільного законопроєкта про ВРП є твій сонцесяйний Порошенко, БПП/ЄС також за цей законопроект голосувала одностайно http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?pf3516=5180&skl=9

введення поняття кримінального проступка - це окрема додаткова тема, яка виходить за межі форумних дискусій, і якщо коротко, імхо, є просто видумкою купки дебілів, яка призводить до великої кількості зловживань.

Отредактировано Евлампий Петрович 26.01.21 21:46. Причина редактирования: Причина не указана.
Replicator 
подполковник
Replicator
Возраст: 43
С нами с 11.09.05
Посты: 4143
26.01.21 21:49 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1974807
  • Евлампий Петрович Said:
Пропоную тут висвітлювати проблеми правосуддя в Україні.
Від змін в інших двох гілках влади ця система хоч і зазнає змін, але незначних.

Люди з «різних планет». Чи може пастор бути вбивцею?
http://khpg.org/index.php?id=1581591168
Із 45 прожитих років 22, тобто половину життя, відбуває покарання за сумнівним вироком, а ті особи, які вчинили той страшний злочин, залишилися непокараними.
18 жовтня 1999 року Закарпатським обласним судом (судом апеляційної інстанції) Ярослав Мисяк був засуджений до вищої міри покарання – смертної кари – розстрілу. Верховний суд, не гаючи часу, затвердив смертний вирок. Життя Ярославу врятував мораторій на застосування смертної кари.
Із 2015 року, тобто шостий рік, триває перегляд вироку за нововиявленними обставинами судами Закарпатської області. Порушенні всі розумні строки розгляду справи в суді.
Адвокат Ярослава Юрій Вакула зазначає: «Вирок будується на припущеннях та сфабрикованих доказах, на зізнаннях, отриманих внаслідок погроз застосування насильства як щодо нього, так і його сім’ї, нелюдському поводженні, погрозах та тиску. Висновки експертів не відповідають фактичним обставинам справи і не підтверджуються доказами, дослідженими в судовому засіданні».
Юрій Вакула наголошує: «Суд під час ухвалення вироку безпідставно проігнорував алібі Мисяка, яке підтверджувалось двома свідками. Висновки спеціалістів ДУ ГБ СМЕ МОЗ України та Кафедри судової медицини НМУ України імені О. Богомольця, які містять дані щодо можливостей зміни розмірів ран, характерні для всіх фізико-технічних досліджень, не були відомі ані суду, ані сторонам, свідчать про помилковість пояснень експерта та виключають можливість нанесення вказаної рани вилученим ножем, а відтак спростовують відомості явки з повинною, відомості проведеного відтворення обстановки та обставин події».

Ти зануда.

  • Евлампий Петрович Said:
Початковий пост-цитата, яку сюди запостив, є про ВРП, Вищу раду правосуддя. ЇЇ повноваження та мету діяльності можеш прочитати тут
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1798-19#Text
так от ця ВРП свої функції не виконує. І не виконує, тому що просто може не виконувати. І ні про Порошенка, ні про Зеленського в початковому повідомленні не було. І пост зовсім не про кримінальну відповідальність або її відсутність за керування в стані сп’яніння.
І раз ти так наполягаєш, то ініціатором дебільного законопроєкта про ВРП є твій сонцесяйний Порошенко, БПП/ЄС також за цей законопроект голосувала одностайно http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?pf3516=5180&skl=9

введення поняття кримінального проступка - це окрема додаткова тема, яка виходить за межі форумних дискусій, і якщо коротко, імхо, є просто видумкою купки дебілів, яка призводить до великої кількості зловживань.


А в чому саме? законопроект дебільний? Роз'ясниш?
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
26.01.21 22:07 [Re: Replicator] Ukraine #1974809
в тому, що ВРП складається з самих суддів, хай навіть "колишніх". Які один одного знають і відмазують. Як в цьому випадку, так і в випадку ОАСК і його головою Вовком, Кицюк їм також норм кандидат, це те що швидко можу згадати.
Взагалі немає різниці, яка тяжкість покарання, коли ці покарання не застосовується через отаке от свавілля суддів, що їм дозволила Верховна Рада України.

А через злиття трьох гілок влади, що відбулось з приходом зелених, проблеми у нас не в окремих персоналіях, а в єдиному угрупованні, яке може робити що йому хочеться, бо в теорії гілки влади мають одна одну контрити, але через недолуге законодавство вони цього не роблять і не можуть зробити навіть якщо захочуть, бо так написано в законах, і мотивації змінити існуючий порядок у цієї влади немає, тому їм це невигідно.

ЗІ: я мав на увазі пост #1974793
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
27.01.21 15:53 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1974827
СН продовжує імітацію реформ і спробує фактично зберегти дійсну корупційну ВРП, а також і пов’язані з нею процеси та події, та майбутні негативні наслідки, результатом яких буде продовження відсутності нормального правосуддя в Україні.

© Mykhailo Zhernakov:
За годину депутати зі "Слуг" спробують вбити залишки надії на будь-яку судову реформу.
О 15:00 на комітеті з правової політики розглядають президентський законопроєкт #3711, який передбачає створення нової Вищої кваліфкомісії суддів - ключового органу з відбору суддів в Україні.
Тільки от розуміння "нової" в депутатів і в усього цивілізованого світу різне.
Президент і "Слуга народу" обіцяли нам перезавантажити суддівські органи так, щоб суддів вибирали представники громадськості і міжнародні експерти, а не політики і інші судді.
Від імені українського народу Президент і Прем'єр обіцяли МВФ і ЄС, що органи з добору суддів будуть перезавантажені за участі незалежних міжнародних експертів.
Посли G7 позавчора закликали до того ж.
Натомість, голова комітету Andriy Kostin і голова підкомітету Михайло Новіков (колишній суддя; обидва на фото) за свята переписали законопроєкт так, що весь процес добору суддів опинитися в руках корумпованої і нереформованої ВРП і Павла Вовка. І саме в такому вигляді збираються його зараз голосувати.
Якщо цей проєкт схвалять, про будь-яку судову реформу можна буде забути на РОКИ. Бо тоді під виглядом "подолання кадрового голоду" суди блискавично заповнять підконтрольними Павлу Вовку і Андрію Портнову 2000 суддями, яких звільнити буде просто неможливо (саме про такий план відкрито говорять у тій самій ВРП).
SerP 
один лате пожалуйста! и круассан два!!
SerP
Возраст: 44
С нами с 16.02.07
Посты: 12458
27.01.21 16:36 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1974830
  • Евлампий Петрович :
...
О 15:00 на комітеті з правової політики розглядають президентський законопроєкт #3711, який передбачає створення нової Вищої кваліфкомісії суддів - ключового органу з відбору суддів в Україні....

По моему мы уже проходили всякие отборы и назначения от общественности. Это первое. А второе, где взять нужное количество судей?
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
27.01.21 17:58 [Re: SerP] Ukraine #1974836
У нас є достатньо адекватних юристів, адвокатів та фахівців з права, які могли працювати в ВРП, але давайте далі хай там сидять екс судді, корумповані екс судді, яких туди будуть проштовхувати інші судді та політики, ну шоб в судах у звичайних громадян або не дай бог опонентам влади шансів гарантовано не було.
Щоб далі працювали судді, які виносять завідома незаконні рішення, які виносять рішення керуючись телефонними вказівками політиків, які порушують законодавство України в своєму житті і не несуть жодної адекватної відповідальності, хоча мали б бути взірцем, які закривають доступ до засідань або іншим чином перешкоджають відкритості і гласності судових процесів, які свідомо задовільняють всякі необгрунтовані ухвали, чим затягують роками розгляд судових справ і вчиняють інші дії.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про Вищу раду правосуддя, Стаття 3. Повноваження ВРП:
1) вносить подання про призначення судді на посаду;
2) ухвалює рішення стосовно порушення суддею чи прокурором вимог щодо несумісності;
3) забезпечує здійснення дисциплінарним органом дисциплінарного провадження щодо судді;
4) утворює органи для розгляду справ щодо дисциплінарної відповідальності суддів;
5) розглядає скарги на рішення відповідних органів про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді чи прокурора;
6) ухвалює рішення про звільнення судді з посади;
7) надає згоду на затримання судді чи утримання його під вартою чи арештом;
8) ухвалює рішення про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя;
9) вживає заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя та незалежності суддів;
10) ухвалює рішення про переведення судді з одного суду до іншого, рішення про відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації;
11) ухвалює рішення про припинення відставки судді;
12) погоджує кількість суддів у суді;
13) затверджує Положення про Єдину судову інформаційну (автоматизовану) систему, Положення про Державну судову адміністрацію України та типове положення про її територіальні управління, Положення про Службу судової охорони, Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, Порядок ведення Єдиного державного реєстру судових рішень;
13-1) затверджує порядок складення відбіркового іспиту та методику оцінювання його результатів, порядок складення кваліфікаційного іспиту та методику оцінювання кандидатів, положення про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади судді, порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання, порядок формування і ведення суддівського досьє (досьє кандидата на посаду судді);

ВРП - це системоутворюючий орган судової гілки влади. А судова гілка влади - одна з трьох гілок влади в державі взагалі.
Якщо судді будуть далі ручними і безкарно зможуть вчиняти всякі протизаконні дії, згодом у нас знов буде диктатура, яка в була при Януковичу, яка є в РБ та РФ.
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
27.01.21 18:36 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1974839
© Mykhailo Zhernakov:
Судової реформи, схоже, не буде в жодному вигляді – подякуйте Слугам і їхньому патрону Зеленському.
Комітет з правової політики повністю схвалив переписаний під ВРП текст законопроєкту № 3711 про формування Вищої кваліфкомісії суддів.
Неочищена ВРП, яка відмазувала фігурантів плівок Вовка і суддів Майдану, отримає повний контроль над формуванням ВККС, а роль міжнародних експертів у процесі буде знівельована.
Після ухвалення цього законопроєкту Вища рада правосуддя разом із Павлом Вовком зможуть наповнити суди двома тисячами підконтрольних суддів.
Депутатів не зупинило те, що текст законопроєкту повністю суперечить Меморандуму України з МВФ, висновку Венеційської комісії, рекомендаціям послів G7 та ЄС.
І якщо зал це підтримає - можна буде забути не тільки про реформу судів, а й про західну підтримку. Це буде плювок в обличчя нашим найближчим міжнародним партнерам, які вклали в антикорупцію і реформу судів чимало зусиль.
Впевнений, Портнов і Вовк саме цього й добиваються.

про законопроєкт: https://www.dejure.foundation/tpost/8yppi8a9f1-vrp-perekonala-deputatv-dovriti-i-formuv
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
29.01.21 20:08 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1974900
Судді Вищого антикорупційного суду(ВАКС) схвалили заяву щодо забезпечення гарантій незалежності Вищого антикорупційного суду
У середу, 27 січня, відбулися збори суддів Вищого антикорупційного суду. Під час зборів судді ВАКС констатували, що практична діяльність Вищої ради правосуддя під час здійснення дисциплінарних проваджень щодо суддів Вищого антикорупційного суду в окремих випадках не відповідає основним завданням ВРП та може нести ризик підриву незалежності суду.

Збори суддів звертають увагу на ряд рішень ВРП, які вказують на спроби притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності за правову позицію, висловлену в судових рішеннях, а також ухвалену у справах, що викликають значний суспільний резонанс.

Оцінка Вищої ради правосуддя дій та рішень суддів у таких випадках грунтується на певних правових позиціях членів ВРП при застосуванні норм процесуального законодавства, які не узгоджуються з судовою практикою. Таким чином, на думку суддів, нівелюється значення встановлених законодавством судових процедур, зокрема, процедури оскарження судових рішень. Все це створює серйозні перешкоди для швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінальних проваджень правоохоронними органами і здійснення судом судового розгляду.

Поряд із цим, зазначається у рішенні, занепокоєння викликають дії члена ВРП, які полягали у неправомірному витребуванні копій матеріалів судової справи, розгляд якої суддями не закінчено, задля оцінки вчинених суддями процесуальних дій та ухвалених рішень.

Детальніше (з прикладами) ознайомитися із заявою зборів суддів Вищого антикорупційного суду можна за посиланням: https://cutt.ly/Kj6pwLY

/*********************інша історія про те, як своїх відмазують, але нагинають незалежних******************************/
Вища рада правосуддя:
дисциплінарна справа як спосіб зведення рахунків?
23 січня суддя-викривачка Лариса Гольник опублікувала на порталі Ліга блог:
Про "безсторонність" ВРП і "незалежність" слідчих / https://blog.liga.net/user/lgolnik/article/38916
У публікації на конкретних фактах показано, як дружно правоохоронна та судова системи рятували від заслуженої кари одіозного суддю Струкова, колишнього голову Октябрського райсуду в Полтаві.
Зокрема, задокументовано узгодженість дій членів ВРП. Коли за відкритої на Струкова «дисциплінарки» (за скаргою Roman Maselko) та маючи ще купу аргументованих і вагомих дисциплінарних скарг стосовно недоброчесного судді, ВРП вирішила спочатку задовольнити подану ним заяву про відставку – на засіданні 09.04.2020, а тоді закрити дисциплінарну справу – 15.04.2020.
Формування порядків денних обох засідань відбулося 08.04.2020, з різницею в півтори години.
Отож Струков зберіг звання судді, а держава Україна – обов’язок його довічного грошового утримання. Величезного, якщо порівнювати з пенсіями переважної більшості українців.
Можливістю очистити судові лави від найбільш зашкварених мантієносців ВРП вкотре не скористалася. Хоча Закон пропонує ВРП такий алгоритм дій: якщо бажання звільнитися з посади у судді виникло в ході відкритої щодо нього дисциплінарної справи, спершу треба розглянути її та притягнути суддю до відповідальності. І звільнити в порядку покарання – з позбавленням звання та всіх привілеїв.
Істотна б економія для державного бюджету, до речі, була.
25 січня, за 2 дні після появи блогу, Друга Дисциплінарна палата ВРП вирішила відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Гольник.
Скарга на неї ще з 2 квітня 2019 року перебувала на розгляді члена ВРП Худика М.П.
У ході здійснення попередньої перевірки пан Худик встановив, цитую з рішення 2-ї ДП:
«суддею Гольник Л.В. неправильно зазначено прізвище скаржника, а саме замість «ОСОБА1» вказала «ОСОБА1», також вказану особу суддя назвала «низькою істотою». Крім того, у вказаній публікації суддя використала вираз «Тепер свої 30 срібняків відпрацьовує «журналіст» ОСОБА1».
https://hcj.gov.ua/doc/doc/5858
Йдеться не про дії Лариси Гольник під час здійснення судочинства, а про пост у ФБ стосовно людини, яка тривалий час її переслідує:
https://www.facebook.com/LarysaGolnyk/posts/527713547635452
Про поведінку громадянина Сікалова, який проголосив себе журналістом, а також мотиви його вчинків і залежність від судді Струкова, можна прочитати тут:
http://blog.liga.net/user/lgolnik/article/30456
Вочевидь, навіть дуже ретельне вивчення коротенького ФБ-посту членом ВРП не потребувало 1 року, 9 повних місяців, 3 тижнів і ще 2 днів.
Закон передбачає розумні строки здійснення дисциплінарних проваджень. Від 16.10.2019 такими строками визнаються … 60 днів з моменту отримання скарги на суддю.
Довгенько ж скаргу на Гольник тримали у «загашнику». Перш ніж дати їй хід.
Доповідачем з питання відставки Струкова був член Першої Дисциплінарної палати Шапран В.В.
https://hcj.gov.ua/.../poryadok-dennyy-no-27-zasidannya...
Пан Шапран примудрився «не помітити» відкритої проти Струкова дисциплінарної справи, результатом розгляду якої могло стати ганебне вигнання останнього з лав суддів.
І саме пана Шапрана Друга Дисциплінарна палата «позичила» з Першої для розгляду питання про відкриття справи проти судді Гольник.
Протистояння судді Гольник та голови суду Струкова, який роками переслідував її за викриття корупційного злочину, пов’язаного з мером Полтави, давно відомо й за межами України.
За цих обставин неупереджений сторонній спостерігач міг би запідозрити конфлікт інтересів у діях пана Шапрана.
Вища рада правосуддя подібним «дріб’язком» не переймається.
Як і Рада суддів України, яка роками ігнорувала звернення судді Гольник стосовно конфлікту інтересів у діях Струкова стосовно неї. Адже визнавши цю обставину, суддівські «верхи» неминуче прирекли б Струкова на санкції з боку НАЗК. Система ж своїх не здає.
Зате і ВРП, вищій орган суддівського врядування, і РСУ, вищій орган суддівського самоврядування, затято боролися з Антикорупційною стратегією Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК. Одним із елементів стратегії є зовнішній контроль за конфліктом інтересів у діях представників судової влади.
І цього система реально боїться.

© Ігор Гавриленко
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
04.02.21 14:32 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1975009
Ліворуч на фото суддя Святошинського районного суду м. Києва - Андрій Ключник.
А праворуч - активіст Євромайдану Олександр Костур. 22 січня 2014 року на вул. Грушевського в Києві його схопили та побили бійці «Беркуту», а після, разом з іншими активістами, вивезли за місто. Деякій час Олександр Костур вважався зниклим, але потім знайшовся у Святошинському районному суді м.Києва, де суддя Андрій Ключник обрав йому найвищу міру запобіжного заходу та відправив побитого хлопця до СІЗО.
Сьогодні Вища рада правосуддя (ВРП) пробила чергове дно та рекомендувала призначити Андрія Ключника суддею, оскільки наразі його повноваження закінчились. І це попри те, що Ключник НЕ ПРОЙШОВ кваліфікаційне оцінювання суддів. Так, під час оцінювання він отримав негативний висновок від Громадська рада доброчесності, що зупинило його кваліф оцінювання у 2019 році.
Як бачимо, поки Верховна рада та президент зволікають з очищенням ВРП й надають їм все більше повноважень вони продовжують цинічно покривати суддів Майдану.


Прикрепления: 146690003_2886900828252309_7760403548771386113_n.png (748.94 KB) 79 Просмотр(ы)

Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
06.02.21 21:39 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1975041

Як судді рятували російського «злодія в законі»
Скандальний Окружний адмінсуд Києва (ОАСК, той де плівки Вовка, якого ВРП вважає норм головою суду при всіх зашкварах) тричі повертав українське громадянство російському «злодію в законі».
російський «злодій у законі» Роман Коган. Він же — Роман Кащаєв, Рома Краснодарський або Кащєй.
У Росії йому загрожує довічне ув’язнення за організацію злочинного угруповання, вимагання, наркоторгівлю та інші злочини.
Чому ми про це розповідаємо? Бо зараз він громадянин України і завдячуючи рішенням найгуманнішого українського суду його не можуть екстрадувати на батьківщину
Міграційна служба вже тричі позбавляла Когана українського громадянства, але судді Окружного адмінсуду вперто його повертали.
Чому судді це роблять — загадка, оскільки українське громадянство Коган отримав незаконно. За даними Інтерполу, під час отримання українського громадянства він подав фальшивий ізраїльський паспорт.
© slidstvo.info

Отредактировано Евлампий Петрович 06.02.21 21:41. Причина редактирования: Причина не указана.
Евлампий Петрович 
йожег
Евлампий Петрович
: Zhytomyr
С нами с 22.07.11
Посты: 7529
11.02.21 19:30 [Re: Евлампий Петрович] Ukraine #1975087

Як «намахати» суд і засудити невинну людину? Майстер-клас від адвокатів ексрозвідника Семочка.
Знайомтесь, Валерія Куценко - жертва суддівського бєспрєдєлу і помсти Семочка. Заради нього:
- До позову додали сторонню особу, яка взагалі нічого не знала не про Семочка, не про наше розслідування.
- Суд, не розібравшись – засудив невинну дівчину та арештував їй рахунки.
- Про те, що вона засуджена у справі ексрозвідника, дівчина-ріелтор дізналась в магазині, коли не змогла скористатись банківською картою.
© BIHUS.info
  4 из 5 « Первая<2345
Icon Legend Права Настройки темы
Распечатать тему


5260 Просмотры
Реклама
463 сейчас в онлайне
0 пользователей () и 0 скрытых, а также 463 гостей сейчас онлайн.
VBIOS Version 3.0 FINAL | ©1999-2024
Execution time: 0.206 seconds.   Total Queries: 80   Zlib сжатие вкл.
All times are (GMT+3). Current time is 04:59
Top